keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Koittilan ladut on avattu!

 Latuinfoa Koittilasta! 

 


 


Ilmoitamme ilolla, että Koittilan ladut odottavat hiihtäjiä! Perusladut lähtevät Koittilan koululta os. Pölläkänmäentie 25, ensin mennään pellon poikki ja siitä tien yli metsään erilaisille lenkeille. Lenkkejä on eri pituisia ja eri haasteellisuudella erilaisille hiihtäjille, jokaiselle jotain:

Lenkit:
- pieni peltolenkki. 
- 1,3 km metsälenkki
- 3,7 km metsälenkki, jossa jonkin verran nousua ja laskuja
- 4,8 km metsälenkki, jossa vauhdikkaita nousuja ja laskuja ja noudatetettava varovaisuutta laskuosuuksilla vähäisen lumitiltanteen takia.
- 6km metsälenkki, jossa vauhdikkaita laskuja ja raskaita nousuja ja noudatetettava varovaisuutta laskuosuuksilla vähäisen lumitiltanteen takia.

Kaikkialta missä lunta on riittävästi löytyy perinteisen urat ja joka paikasta luistelumahdollisuus. Huom 4,8km ja 6 km latvalenkkien vauhdikkaissa laskuissa paikoin lunta vasta vähän eli kannattaa mennä varovaisesti.

Lisäksi Koittilassa koirahiihto (huom! ei valjakkohiihto!) eli hiihtäminen yhden valjaissa kiinni olevan koiran kanssa on mahdollista erillisellä "Länsilenkillä" tiistaisin ja lauantaisin klo 14 alkaen. Tuon lenkin lähtöpaikka on Pölläkänmäentie 196. Sieltä löytyy pieni parkkipaikka hiihtäjille. Koululta ei siis saa lähteä hiihtämään koiran kanssa vaan vain erillisen lenkin lähtöpaikalta. Tässä kuva mihin koirahiihtolenkki ja sen lähtöpaikka on merkitty pinkillä, lenkkiä mennään myötäpäivään eli pienellä osuudella alkumatkasta on kahdensuuntainen liikenne normaalien latujen kanssa:
Koittilan laduilta löytyy nyt uunituoreet opasteet, jotta hiihtäminen olisi mahdollisimman miellyttävää. Noudatetaan ohjeita ja huomioidaan muut ladun käyttäjät. Mahdollisista huomiot voi ilmoittaa kyläseuralle tai latuaktiiveille!

Iso kiitos kaikille, jotka ovat nämä ladut Koittilaan mahdollistaneet. Kiitos maanomistajille, latujen valmistelijoille ja kunnostajille, latujen ajajille, kunnalle ja kyläseuralle. Yhteisvoimin meillä on upeat hiihtomaastot käytössämme, jotka kannattaa tulla testaamaan ja löytämään se oma lempilenkki. 

Koittilan koulun viereinen peltolenkki.Lähtöpaikka metsälenkeille.
Koirahiihdon lähtöpaikka os. Pölläkänmäentie 196.

Maisemaa 6 km lenkkiosuuden varrella olevalta Siljankipu-laavulta, joka on hiihtäjien vapaassa käytössä.