perjantai 26. elokuuta 2022

Koittilan seutu on valittu Etelä-Savon vuoden kyläksi 2022!


Koittilan seutu on Etelä-Savon vuoden kylä 2022 - lämmin kiitos tästä huomionosoituksesta!

 

Ote maakuntaliiton kokoustiedotteesta:

"Etelä-Savon maakuntaliitto on nimennyt Järvi-Suomen kylät ry:n esityksestä maakunnan vuoden kylän vuodesta 1997. Järvi-Suomen kylät esittää Etelä-Savon vuoden kylää edelleen valtakunnalliseksi vuoden kylä -ehdokkaaksi.

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettuutta. Tavoitteena on löytää esimerkkejä aktiivisista kylistä ja tuloksellisesta kylätoiminnasta.

Järvi-Suomen kylät ry esittää Etelä-Savon vuoden 2022 kyläksi Koittilaa, Kangasniemeltä.

Koittilan kylän tunnuslause on Kotona Koittilassa. Kylä on aktiivinen ajassa elävä kylä, joka kiinnostaa myös uusia asukkaita. Koittilan aktiivinen kylämarkkinointi on lisännyt alueen vetovoimaa.
Kylälle on muuttanut viime vuosina uusia asukkaita, myös lapsiperheitä. Kylämarkkinointia on toteutettu aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineille.

Kohtaamispaikkojen tarjoaminen ja ihmisten osallisuuden vahvistaminen on ollut kyläseuran keskeinen toimintamuoto, jotta ihmisillä olisi nykypäivänä kyläilyn vähentyessä mahdollisuus tavata toisiaan ja uusille asukkaille mahdollisuuden tutustua kylän väkeen sekä vaikuttaa oma asuinalueen kehittämiseen. Kohtaamispaikat edistävät myös vapaa-ajanasukkaiden ja vakinaisten asukkaiden välistä vuorovaikutusta.

Viime vuosien uusi voimannäyte on ollut kotiseutupyöräretkien toteuttaminen. Yhteistyö ja yhdessä tekeminen vievät Koittilaa eteenpäin."

Ohessa vielä linkki Maakuntahallituksen kokoustiedotteeseen.